Refugi Antiaeri 307 en Barcelona, Espanya

El Refugi 307, construït el 1936, és un dels tants refugis antiaeris creats pels barcelonins durant la Guerra Civil Espanyola, com a mitjà de defensa per als bombardejos aeris, que fins aleshores, mai havien ocorregut en una ciutat europea. Va ser construït per civils i el seu nom correspon a l'nombre 307 que se li va donar en els registres de la ciutat. Va ser construït a nivell de superfície prenent avantatge del pendent de l'Montjuïc. Els túnels formen xarxa laberíntica d'aproximadament 200 metres de llarg, amb una alçada de 2 metres i amples que van de 1,5 a 2 metres. Té una reverberació que va de 4-8 segons. Dins dels túnels de el refugi es van realitzar diverses preses de la resposta acústica de l'espai, juntament amb escombrats de freqüència, retroalimentacions lentes i acollir ples. L'espai tenia una reverberació no tan llarga, però a causa de la seva forma de túnel en arc, es generaven diversos harmònics en la seva reverberació.

ESCOLTAR VOZ ANECOICA
ESCOLTAR SIMULACIÓ


Dipósit de pluviales Joan Miró en Barcelona, Espanya

El dipòsit de regulació de pluvials està en ús i és un dels set dipòsits de pluvials on s'acumulen les aigües pluges de la ciutat de Barcelona. A causa dels canvis climàtics que s'han produït en l'últim segle, principalment per l'alta emissió de gasos d'efecte in- hivernacle, que han elevat la temperatura de la planeta, cada vegada plou de forma més esporàdica però les pluges s'han tornat més intenses, cosa que ha fet que el risc per inundacions augmenti. això ha provocat que sigui necessari construir aquestes infraestructures per acumular aigües en cas de risc per inundació. El dipòsit de pluvials Joan Miró, es troba a un costat de la plaça Espanya, sota el parc Joan Miró. ocupa una superfície total d'aproximadament 6.500m2 i consta de dos cossos per a un volum de retenció total de 55.000m3. Té una reverberació en T60 de 30 segons.

ESCOLTAR VOZ ANECOICA
ESCOLTAR SIMULACIÓ


Metrònom en Barcelona, Espanya

L'edifici que va allotjar Metrònom se situa en la ciutat de Barcelona, ​​més específicament al barri de Born. la construcció d'aquest edifici data de 1880 i té el reconeixement de patrimoni arquitectònic per part de l'ajuntament de la ciutat des de l'any 2003. El seu nivell de protecció és B corresponent a Béns culturals d'interès local. La sala central de Metrònom és, a grans trets, un espai ortoédrico de murs sòlids de 405 metres quadrats i aproximadament 1700 metres cúbics de volum. Una anàlisi molt simple d'Acústica arquitectònica ens diu que a major volum major reverberació, a menor absorció de la superfícies major reverberació, a major paral·lelisme de superfícies majors nivells d'ones estacionàries i major dimensions més baixes seves freqüències ressonants primàries.

ESCOLTAR VOZ ANECOICA
ESCOLTAR SIMULACIÓ
DESCARREGA MAX FOR LIVE PLUGIN